fbpx

Jacuzziwater met bacteriën, zwembadwater dat niet in balans is of niet correct gefilterd wordt, verontreinigd poetswater, controles van de waterkwaliteit die niet tijdig uitgevoerd worden…

Het zijn allemaal NO GO’s in een wellness. Water van slechte kwaliteit kan immers voor allerlei problemen zorgen in jouw saunacomplex of beauty center wanneer het niet correct gezuiverd wordt. 

jacuzzi zuiver water natuur

Water speelt een cruciale rol in jouw wellness

Wellness wordt al eeuwen geassocieerd met water en waterbeleving. Kuuroorden ontstonden aan opborrelende waterbronnen waaraan helende eigenschappen tot zelfs bovennatuurlijke krachten werden toegeschreven. Maar ook vandaag nog is wellness onlosmakelijk verbonden met de weldaden van water.

 

Maar wanneer de waterkwaliteit in een wellness niet nauwkeurig opgevolgd wordt, kan dat nefaste gevolgen hebben voor jouw zaak en je klanten. Een overzicht van de belangrijkste  problemen die een gebrekkige waterkwaliteit kunnen veroorzaken:

 

 

1. Hygiëne

Zuiver water is essentieel voor de hygiëne van de baden en voorkomt de overdracht van bacteriën en ziekteverwekkers.

De grootste nachtmerrie van uitbaters van een wellness is uiteraard dat de klanten ziek zouden worden of huidproblemen zouden krijgen na hun bezoek, veroorzaakt door de slechte waterkwaliteit.

 

2. Comfort

Zacht en zuiver water voelt aangenamer aan op de huid en vermindert uitdroging, wat bijdraagt aan een meer comfortabele en ontspannende bad- of saunabeleving.

Klanten zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze na hun bezoek aan de wellness thuiskomen met zachte haren en een zijdezachte huid.

 

3. Bescherming van apparatuur

Zuiver water beschermt de apparatuur in het wellnesscenter tegen schade veroorzaakt door hard water. Denk maar aan de douches, de baden, de sauna’s, het zwembad of dompelbad, …

Kalkaanslag en corrosie op het sanitair maken het poetswerk voor de uitbater niet alleen veel lastiger, het ziet er ook allesbehalve hygiënisch uit. Maar ook de achterliggende installatie voor de productie van warm water kan hard lijden onder kalkaanslag op de verwarmingselementen, waardoor ze al snel aan efficiëntie verliest, hersteld of vroegtijdig vervangen moet worden.

 

4. Verbetering van de beleving

Zacht en zuiver water verbetert de beleving van het baden en het saunabezoek, en draagt bij aan het gevoel van verfrissing en ontspanning dat mensen zoeken in een wellnesscenter.

Niemand tot rust komen in een jacuzzi die gevuld is met stinkend water of in water waar vieze schuimvlokken op drijven.

 

Kortom, een correct uitgevoerde én nauw opgevolgde waterbehandeling is cruciaal voor het onderhoud en de hygiëne van een sauna of wellnessfaciliteit, en draagt ontegensprekelijk bij aan een gezonde en comfortabele omgeving voor de gebruikers.

 

TIP: bied je klanten zelfgebotteld water aan

Staat de connectie met de natuur, aandacht voor ecologie en duurzaamheid, lokale verankering, … centraal in jouw wellnesscenter?

Trek dan de lijn volledig door en ban ook flessenwater volledig uit jouw zaak! 

Ontdek onze oplossingen voor verfrissend maar vooral lekker, gezond én helemaal zélf gebotteld drinkwater.

wellness water infused met fruit

Waterdoctor verzekert een perfecte waterkwaliteit 24/7 

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw waterbehandeling, die jou volledig ontzorgt, zodat jij niet meer aan de zuivering van het water in jouw wellness hoeft te denken?

Dan kan je bij het team waterexperts van Waterdoctor terecht.

 

Wij zorgen voor:

 • het leveren en plaatsen van de juiste filterinstallatie voor jouw infrastructuur, of je nu leidingwater, regenwater of grondwater gebruikt
 • een tijdig onderhoud van de geïnstalleerde filters en levering van de nodige onderhoudsproducten
 • een snelle depannagedienst door ervaren techniekers bij problemen zodat de wellness geen downtime lijdt
 • de controle van de waterkwaliteit, uitgevoerd door een gespecialiseerd waterlabo,  zodat de kwaliteit ervan ten alle tijde gewaarborgd is
 • een vlotte communicatie met en bereikbaarheid van onze diensten

Daarnaast bekijken we samen met je wat je zelf kan uitvoeren, en waarbij wij je kunnen ondersteunen. Contacteer ons vandaag nog om de mogelijkheden te bespreken.

 • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
   

  Bel Nu
  Route