fbpx

Drinkwatersystemen

Waterdoctor drinkwatersystemen

Door onze drinkwatersystemen kan je perfect kraantjeswater beter doen smaken dan flessenwater.

We staan er eigenlijk niet meer bij stil: je doet de kraan open en er stroomt water uit. Toch is dit niet zo evident als je misschien denkt. Zeker niet als je je blik even op de rest van de wereld werpt.

Van de 120 liter water per persoon die we gemiddeld per persoon en per dag verbruiken in België, gebruiken we slechts een drietal liter om te drinken of om te verwerken in koffie, thee, soep, … En dat terwijl het kraanwater in België van perfecte kwaliteit is, waar je ook woont.

Drinkwater wordt continu gecontroleerd op basis van meer dan 60 parameters, en dat zijn er veel meer dan flessenwater. Er komt in België dus overal proper water uit de kraan. Toch vreemd eigenlijk dat er nog steeds zoveel flessenwater verkocht wordt. 

Zonde van het geld, en van de grote impact op het milieu.

Laten we met z’n allen meer kraanwater drinken, dat is voor veel dingen beter

 

Een aantal feiten op een rij:

Voor de productie van plastic waterflessen wordt per jaar ongeveer 2,7 miljoen ton aan plastic geproduceerd. Hiervoor wordt 2,5 % van de wereldwijde olieproductie voor gebruikt.

Slechts 20 % van de plastic flesjes worden gerecycleerd. Veel de flessen die wij via de pmd-zak recycleren, worden afgevoerd om elders te verbranden. Een ander deel van de flessen belanden in de rivieren en zo in de zee. En dat plastic drijft overal rond, in de Stille Oceaan is zelfs een soort eiland ter grootte van Frankrijk, Spanje en Portugal samen vol plastic afval ontstaan.

De productie, verpakking en het transport van verpakt drinkwater zorgt voor 500 keer meer CO2-uitstoot dan voor dezelfde hoeveelheid kraanwater. Wereldwijd wordt bijna een kwart van al het verpakte water per boot, trein, vrachtwagen of zelfs per vliegtuig van de bron naar onze winkels getransporteerd.

Watermerken als Spa, Evian, Bru, … zijn in handen van multinationals als Danone, Nestlé, of Coca Cola. Er zijn dus grote financiële belangen te verdedigen in de promotie van gebotteld water.

  met onze drinkwatersystemen hoef je nooit nog flessen te kopen

  Onze drinkwatersystemen

  filter voor lekker kraantjeswaterVoor wie wat hulp kan gebruiken bij de overstap van flessenwater naar kraanwater, maar niet meteen behoefte heeft aan gekoeld of bruisend leidingwater, is de Vision drinkwaterfilter ideaal.

  De Vision drinkwaterfilter is een filter, speciaal ontwikkeld voor het bijzuiveren van leidingwater op vlak van smaak, geur en de concentratie van sedimenten in het drinkwater. Deze drinkwaterfilter is een undersink filter, wat betekent dat hij onder de wasbak gemonteerd wordt, rechtstreeks aangesloten op de koudwatertoevoer van de (keuken)kraan, zonder debietverlies.

  Afhankelijk van de samenstelling van jouw water, kan je verschillende filterpatronen combineren. Zo zijn er specifieke filterpatronen voor water verontreinigd door arseen, nitraat, zwevende deeltjes, bacteriën, …

  Een ideale tussenstap voor wie het flessenwater achterwege wil laten, maar zich door de smaak of de geur van het water wat laat ontmoedigen.

  De Vision drinkwaterfilters zijn geschikt voor zowel leidingwater als grondwater.

  Een waterkoeler levert je 24/7 lekker, fris en gefilterd water. Een druk op de knop en er stroomt ijskoud, bruisend of zelfs kokendheet drinkwater uit je waterkoeler. Plastic of glazen flessen kopen, transporteren en stockeren is verleden tijd. Bovendien help je mee de afvalberg te verkleinen en verklein je je ecologische voetafdruk.

  Het grote voordeel van een waterkoeler is dat je automatisch meer water drinkt, en dat komt je gezondheid (en die van je medewerkers) alleen maar ten goede. En het water is nog eens lekker ook want elke waterkoeler is uitgerust met een speciale filter die het kraanwater extra bijfiltert, een lekkere smaak geeft en chloorgeurtjes verwijdert.

   

  De 7 voordelen van een waterkoeler

  • Altijd vers water bij de hand
  • Stukken goedkoper dan flessen water
  • Tijdsbesparend: niet meer zeulen met flessen of bidons
  • Plaatsbesparend: geen stockage van flessen
  • Gezonder: het water bevat geen microplastics zoals flessenwater
  • Geen afval: verklein je ecologische voetafdruk
  • Weinig onderhoud
  • Breed gamma voor zowel gezinnen, kantoren, zorginstelingen, scholen, …

   

  Waterkoeler inbouw keukenkraan  Waterkoeler inbouw keukenkast  Waterkoeler muurmontage  Waterkoeler vrijstaand horeca  waterkoeler  

   

  Vrijstaand, op het werkblad of ingebouwd

  Ben je overtuigd van de voordelen van een leidingwaterkoeler? Dan ben je bij Waterdoctor aan het juiste adres.

  Of je nu kiest voor een tafelmodel, een vrijstaand model, een ingebouwde waterkoeler of een multifunctionele designkraan, in ons uitgebreide assortiment vind je zeker een toestel dat past bij jouw behoeftes, of het nu voor thuis is of voor in je bedrijf.

  Een waterkoeler kan toegepast worden op leidingwater en grondwater, op voorwaarde dat het grondwater geen bacteriën bevat.

  ultrafiltratie met desinfectieEen ultrafiltratiemodule verwijdert de kleinste vervuiling uit het drinkwater zoals ziektekiemen, bacteriën, micro-organismen, schimmels, medicijnresten, onaangename smaken en geuren.

  Bij ultrafiltratie passeert het water doorheen verschillende filters met telkens kleinere dichtheden, waardoor het water steeds zuiverder wordt.

  Afhankelijk van jouw water en jouw verbruik, bestaat een ultrafiltratiemodule uit twee tot vijf filters:

  • een sedimentenfilter, die zwevend vuil, stof, slib tegenhoudt
  • een denitratiefilter, die nitraten in het water wegfiltert
  • een actiefkoolfilter, die geurtjes en verkleuring, zware metalen (bv. lood) en chemicaliën tegenhoudt
  • een ultrafiltratiefilter, die de kleinste sporen van bacteriën en virussen uit het water filtert
  • een uv-lamp, die het water ontsmet en 99,99 % van de ziektekiemen, bacteriën, virussen en andere micro-organische stoffen uit het water haalt.

   

  Montage

  Een ultrafiltratiemodule laat zich makkelijk installeren onder de wasbak en wordt compleet geleverd met een afzonderlijk kraantje dat op het werkblad of in de hoek van de wasbak wordt gemonteerd. Hou er rekening mee dat voor dit extra kraantje een bijkomend gat (dia 11mm) geboord moet worden in het werkblad of in de wasbak.

  Wil je liever geen extra gaten boren, maar toch genieten van ultrafiltratiewater, dan kan je je bestaande (keuken)kraan ook vervangen door een driewegkraan. Een driewegkraan levert niet enkel koud en warm water zoals een normale keukenkraan, maar heeft nog een extra leiding binnenin de kraan waardoor het ultrafiltratiewater stroomt.  Uiteraard hebben we verschillende uitvoeringen van driewegkranen in ons gamma, zodat de kraan perfect in jouw interieur past.

   

  De 8 voordelen van ultrafiltratie

  • alle mineralen in het water blijven behouden
  • geen onnodige waterverspilling, geen lozing in de riolering want geen membraanspoeling (cfr. omgekeerde osmose)
  • geen expansievat nodig, dus geen kans op kiemvorming in het vat
  • economisch: 2 à 30 x goedkoper dan een fles mineraalwater
  • ecologisch: geen productie en recylage van PET-flessen
  • comfort: onuitputtelijke bron van zuiver water, zonder transport en opslag van flessen
  • modulaire samenstelling op basis van waterkwaliteit en waterverbruik
  • beperkt onderhoud: de filterpatronen en de uv-lamp moeten 1x per jaar vervangen worden

  Ultrafiltratie kan toegepast worden op grondwater en leidingwater.

  Meer weten over drinkwatersystemen?

  Vul onderstaand formulier in en we contacteren je snel.

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
   Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
   Bel Nu
   Route