fbpx

Als je je woning niet kunt aansluiten op het leidingwaternet, omdat je op een afgelegen plaats woont, of omdat de watermaatschappij de aansluiting op het net niet kan of niet wil voorzien, dan zijn er verschillende alternatieven die je kan overwegen om toch water te voorzien in je huis voor zowel huishoudelijke toepassingen als om te drinken.

Regenwater

Je kan regenwater opvangen en opslaan in tanks voor gebruik in het huishouden. Regenwater kan worden gefilterd en behandeld om geschikt te maken voor consumptie. Of je kiest voor gebotteld water voor de toepassingen waarvoor het écht nodig is om drinkbaar water te gebruiken (koken, drinken, tanden poetsen, …), in combinatie met regenwater voor alle andere huishoudelijke toepassingen.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je dak en het regenwateropvangsysteem zo zuiver mogelijk zijn om verontreinigingen te voorkomen. Je zorgt het best ook voor een kwalitatieve regenwaterfilter die grof vuil, zand en stof en bacteriën uit het regenwater wegfiltert.

Grondwater

Als er voldoende grondwater in de bodem aanwezig is, kan je een grondwaterput laten boren en het water oppompen voor gebruik in je huishouden. Het is belangrijk om het water te laten testen op verontreinigingen voordat je het gebruikt voor consumptie.

In de meeste gevallen zal het ook hier nodig zijn om te voorzien in een duurzame grondwaterfilter, gezien het grondwater quasi overal in België kalk, ijzer, mangaan, ammonium, bacteriën, of een combinatie van deze stoffen bevat.

Waterleveranciers

Je kan contact opnemen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van drinkwater aan woningen die niet zijn aangesloten op het leidingwaternet.

 

Meten is weten

Ongeacht welke (combinatie van) optie(s) je kiest, het is altijd belangrijk om het water te laten testen op verontreinigingen in een gespecialiseerd waterlabo, en er zeker voor te zorgen dat het water geschikt is voor consumptie voordat je ervan drinkt.

We raden aan om ook voor huishoudelijk gebruik (bv. douche/bad) het water jaarlijks te laten controleren op verontreinigingen en/of ziektekiemen om ongemakken te voorkomen.

Zuiver en gezond water, ook als er geen kraantjeswater is

Eens je bepaald hebt hoe je je woning zal voorzien van water, is de volgende stap het water laten analyseren. Je kan hiervoor terecht bij Waterdoctor.

We komen langs om een waterstaal bij je af te nemen, een onafhankelijk en gespecialiseerd waterlabo analyseert je staal, en aan de hand van de resultaten bekijken we samen met je of en hoe het water bijgezuiverd moet worden zodat jij het schadeloos en hindervrij kan gebruiken.

Kan je de hulp van onze waterexperts gebruiken bij de analyse of de zuivering van jouw water? Vul onderstaand formulier in, en we contacteren je zo snel mogelijk.

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

    Bel Nu
    Route