fbpx

Waterdoctor Yves lijst de vaakst voorkomende problemen met grondwater op

Heb je een grondwaterput maar het opgepompte water is verkleurd en/of ruikt niet zo fris? Geen nood, je bent niet de enige met proglemen met grondwater. Ontdek wat de mogelijke oorzaken zijn en hoe we ze voor je kunnen oplossen.

Putwater uit de diepere grondlagen

In periodes van hittegolven en droogte zijn, doen installateurs van grondwaterputten zaken. Zo’n put kan immers, afhankelijk van de diepte van de geboorde put en het type pomp, makkelijk 1000 liter water per uur opleveren.

Ook wanneer je geen of moeilijk toegang hebt tot het leidingwaternet, kan een grondwaterput een oplossing bieden.

Maar wat jouw redenen om grondwater te gebruiken ook zijn, soms ruikt grondwater niet al te fris en/of ziet het er niet helemaal helder uit. Het goede nieuws is dat zo goed als alle problemen met grondwater opgelost kunnen worden. Waterdoctor lijst de symptomen van de vaakst voorkomende ongemakken op.

 

 

Verkleurd putwater

zwart grondwater vervuild door mangaanRoestbruine- of oranje verkleuring

Hebben je sanitair, tegels of klinkers een roestbruine of -oranje kleur? Dan duidt dit meestal op een hoog ijzergehalte in het water. Dat zie je niet altijd aan het water zelf, maar wel aan de oppervlaktes die ermee in aanraking gekomen zijn.

Zwart water

Is je putwater zwart geworden? Dan wijst dat meestal op een hoog mangaangehalte in het water. De aanwezigheid hiervan kan afhankelijk zijn van de diepte en de locatie van de put en de geologie van de omgeving.

Heb je last van verkleuringen? Leg dan eens je oor te luister bij Waterdoctor.

 

 

Verschillende geuren, verschillende oorzaken

Opgepompt putwater gebruiken dat een nare geur heeft, is niet aangenaam. Bovendien wijst het op dieperliggende problemen. Merk je één van deze geuren op, contacteer dan Waterdoctor.

 

stinkend, muf ruikend grondwaterRotte eierengeur

De geur van rotte eieren wijst meestal op de aanwezigheid van opgeloste sulfaten in je putwater, tenminste als de geur geen bacteriologische oorzaak heeft.

Roestgeur

Ruikt je putwater naar ijzer of roest en heeft het ook die typische roestkleur? Dan zit er waarschijnlijk teveel ijzer in het water. Dit laat je best aanpakken door een specialist, want de ijzerafzettingen kunnen op den duur je sanitaire leidingen verstoppen en ze laten vooral hardnekkige roestvlekken of -strepen na op de oppervlaktes waarmee het water in contact kwam.

Muffe geur

Een muffe geur, soms wat schimmelachtig of zelfs de geur van uitwerpselen, wijst op de aanwezigheid van bacteriën. Dit kan verholpen worden door het water te ontsmetten.

 

 

Problematisch grondwater weer zuiver krijgen

Heeft het grondwater een hoog ijzer- of mangaangehalte? Of kampt het met nog andere problemen, bv. een verstoorde pH of hoge kalkwaarden? Nagenoeg elk type vervuiling van grondwater kan met aangepaste filtratie verholpen worden zodat je water zo zuiver is dat je er zelfs van kan drinken.

 

 

Garantie op goede waterkwaliteit? Spreek een specialist aan!

Wil je je putwaterproblemen op een correcte manier aanpakken? Ben je op zoek naar een deftige en degelijke oplossing die je tientallen jaren zuiver en gezond grondwater kan garanderen, eerder dan naar een goedkope filter met papieren patroontjes die veel nazicht nodig hebben en bovendien niet eens alle vervuilende stoffen uit het water wegfilteren?

 

Laat je grondwater controleren en optimaliseren door Waterdoctor. We nemen een staal van je grondwater en laten het in een erkend labo analyseren en testen op alle relevante parameters. Enkel dan kunnen we je een complete oplossing voorstellen.

 

yves lagage waterexpert waterdoctor

 

Yves Lagage
Waterdoctor

Wil je ook graag zuiver (grond)water bij je thuis?

Neem contact op voor advies, een staalafname en/of een vrijblijvende offerte.

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

    Bel Nu
    Route