fbpx

droge huid na de douche

Help, ik heb altijd zo’n droge huid na de douche…

Hoe voelt jouw huid aan als je uit de douche stapt? Zou je het zijdezacht of glanzend gezond noemen? Of eerder een droge huid en heb je jeuk na je bad of douche? Gebruik je elke dag een crème of lotion om jeuk en huidirritatie te voorkomen? Het water in je huis kan aanzienlijke effecten hebben op je huid en veel, zoniet alles, hangt af van het feit of je je wast met zacht of hard water.

 

Wat hard water met je huid kan doen

Hard water bevat opgeloste mineralen zoals calcium en magnesium. Die mineralen maken het voor het water moeilijker om zeep op te lossen en ze zorgen ervoor dat er overal vieze zeepresten achterblijven. Als je hard water in je huis hebt, zul je opmerken dat witte zeepresten overal op je sanitair zitten. Hard water kan ook je waterleidingen en je douchekop verstoppen, waardoor de druk vermindert.

Maar wat je misschien niet beseft, is dat dezelfde zeepresten zich ophopen op je huid. In plaats van mooi te schuimen, laat de zeep een zeeplaagje achter op je huid, dat je poriën verstopt op dezelfde manier als het je leidingen verstopt. Verstopte poriën kunnen leiden tot puistjes, en huidaandoeningen zoals acne of eczeem verergeren. De natuurlijke oliën die je lichaam produceert, worden verdeeld door de poriën van je huid. Wanneer die poriën verstopt zijn, raakt de olie bekneld en vormen er zich puistjes.

Niet alleen kunnen zeepresten van hard water je poriën verstoppen, veel mensen merken dat het ook zorgt voor droge, jeukende en geïrriteerde huid. De mineralen in hard water kunnen vocht uit je huid onttrekken en voorkomen dat de natuurlijke oliën die je lichaam produceert hun werk doen, namelijk je huid smeren en vocht vasthouden.

Hard water kan bovendien ook je huid sneller verouderen. Dat betekent dat je er ouder zou kunnen uitzien dan je bent! Dermatologen stellen vast dat veel van de onzuiverheden in hard water, zoals ijzer en magnesium, vrije radicalen kunnen vormen die gezonde huidcellen beschadigen. Dat kan leiden tot fijne lijntjes en rimpels. Schade door vrije radicalen kan zelfs een afbraak van collageen veroorzaken, een structurele proteïne die ervoor zorgt dat je huid er gezond en jong uitzien en zacht aanvoelt.

Als je deze negatieve effecten van hard water ervaart; maak je geen zorgen – er is een oplossing voor deze droge huid.

 

Waarom zacht water beter is voor het behoud van een stralend gezond uitziende huid

Een van de grootste voordelen van een waterontharder bij je thuis is het feit dat zacht water beter is voor het reinigen. Dat geldt voor je kleding en servies, maar ook voor je huid. Zacht water maakt het gemakkelijker om schuim te vormen, en het maakt het gemakkelijker om de zeep nadien weer weg te spoelen. Dat betekent dat je zeep efficiënter werkt en je niet achterblijft met zeepresten over je hele lichaam die de poriën verstoppen.

Omdat je niet goed schuim kan maken met hard water, zal je merken dat je meer zeep gebruikt om schoon te worden, wat het probleem alleen maar verergert. Met zacht water daarentegen kan je minder zeepproducten gebruiken om je te wassen. Met een waterontharder die zacht water levert in heel je huis, hoef je niet de dure of speciale zepen en lotions tegen huidirritatie of droge huis niet meer aan te schaffen.

 

Het is heel eenvoudig om te begrijpen …

Hard water is hard voor je huid. Zacht water is zachter voor je huid. Hard water maakt het moeilijk om helemaal schoon te worden. Zacht water is beter om je lichaam helemaal schoon te krijgen.

huid met eczeem

 

Piepend schoon vs. je natuurlijke glans

Sommige mensen wennen aan het gevoel om hun lichaam in hard water te wassen. Ze nemen ten onrechte aan dat het “piepende schone gevoel” dat ze krijgen na het douchen, betekent dat de zeep zijn werk heeft gedaan. Wat je echter echt ervaart, zijn plakkerige zeepresten over je heen – om nog maar te zwijgen van de dode huid en het vuil die niet wegspoelden.

Aan de andere kant, wanneer sommige mensen eerst een waterontharder in hun huis hebben geïnstalleerd, merken ze een glad of glibberig gevoel op hun huid. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat je niet helemaal schoon wordt en de reden daarvoor te zoeken bij het zachte water, maar dat is helemaal niet het geval.

Het gladde gevoel is hoe je schone huid hoort aan te voelen. Omdat de natuurlijke oliën uit je eigen lichaam niet van je huid zijn ontdaan, voelt het anders aan. Vergeet niet dat die natuurlijke oliën die je lichaam produceert een belangrijke rol spelen.

De waarheid is dat het idee van “piepende schone huid” meer een marketingtactiek is dan iets anders, en bedoeld is om meer doucheproducten of lichaamsverzorgingen te verkopen. Dat piepje komt van minerale afzettingen en zeepresten, wat helemaal niet positief is voor je lichaam.

 

Waterkwaliteit en droge huid

Een zachte huid krijgen door het gebruik van zacht water is geen geneesmiddel voor huidziektes of chronische huidaandoeningen. Maar zacht water kan een belangrijke stap zijn in het voorkomen van huidirritatie en het verbeteren van bepaalde gezondheidsproblemen.

Er is veel onderzoek gedaan naar hoe hard water de huidaandoening eczeem kan beïnvloeden. Eczeem is iets waarmee volgens experts zo’n 20% van de kinderen van 11 jaar of jonger, en 8% van de tieners en volwassenen mee te kampen krijgen. In een onderzoek dat in het Verenigd Koninkrijk werd gevoerd, bleek dat scholieren, die in gebieden met hard water woonden, 50% meer kans hadden op eczeem. En ook andere organisaties hebben hard water geïdentificeerd als een ecologische oorzaak voor eczeem.

Hard water is misschien niet de oorzaak van àlle huidaandoeningen, maar er is veel bewijs dat aangeeft dat het een bestaande aanleg om huidaandoeningen te ontwikkelen, kan verergeren. Met zacht water heb je minder kans dat je poriën verstoppen en je huid uitdroogt, zal je veel minder jeuk voelen en last hebben van geïrriteerde huid, en ben je al een grote stap dichterbij de mooie, heldere huid die je wil.

stralende huid

 

Dus je hebt een waterontharder nodig?

Als je het beu bent om met hard water in je huis om te gaan en je de weldaden van zuiver, zacht water op je huid wil ervaren, is een waterverzachter de meest effectieve en meest permanente oplossing voor alle hardwateruitdagingen. Westwater heeft de meest innovatieve residentiële waterbehandelingsproducten op de markt in zijn gamma zitten.

Huid- en haarproblemen zijn wellicht niet het enige probleem dat hard water voor jou en je gezin veroorzaakt. Ze zijn slechts een van de symptomen dat je huis en je gezin geteisterd worden door kalkhoudend water en dat heeft gevolgen, voor je huis, de apparaten en waterleidingen in je huis, je huid, je haar, en je portemonnee.

 

Van die droge huid af geraken? De eerste stap…

Maak vandaag nog afspraak om te bekijken hoe ook jij deze week nog verlost geraakt van kalkhoudend leidingwater!

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

    Bel Nu
    Route