fbpx

Regenereerzout bestellen

Regenereerzout bestellen

Wat is regeneerzout?

Regenereerzout, dat zijn zouttabletten, gefabriceerd uit 99,9% zout, eenvoudig in gebruik en speciaal ontwikkeld voor het regenereren van harsen en filtermedia in waterverzachters en grondwaterfilters.

Bij elke zoutlevering zorgen wij voor een gratis nazicht van de instellingen en goede werking van uw waterverzachter door de resthardheid te controleren. Let wel: een nazicht van de verzachter is niet hetzelfde als een onderhoud.

 

Waarom is regenereerzout nodig in een waterverzachter?

Om te begrijpen waarom regenereerzout nodig is in een waterverzachter, of in andere filters die werken met ionenuitwisseling, moet je weten hoe zo’n verzachter eigenlijk werkt.

Een waterontharder is eigenlijk een kleine waterzuiveringsinstallatie. Meestal bevat de waterontharder een filter met harskorrels die ionen uitwisselen. Het proces begint met het harde water dat in de waterontharder door de harsfilter wordt geleid. De harsbolletjes, geladen met natriumionen, hebben de eigenschap het calcium aan zich te binden en het natrium weer af te staan. Zo ontstaat zacht water. Als de harsbolletjes allemaal verzadigd zijn, stopt de werking en moeten de harsbolletjes worden gespoeld.

Dit schoonspoelen, ook wel regeneratie genoemd, doet de waterontharder automatisch na verloop van een vooraf ingestelde tijdspanne, of na een vooraf ingesteld waterdebiet. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De harsbolletjes worden schoongespoeld met pekelwater (of zoutwater) dat gevormd wordt met het regenereerzout in het zoutreservoir met zout van de waterverzachter. Het pekelwater mét kalk wordt via de afvoer afgevoerd. De met calciumionen verzadigde harsbolletjes worden weer omgezet tot harsbolletjes verzadigd met natriumionen. Na regeneratie is de harsfilter weer schoon en produceert de waterontharder weer zacht water.

Resin clean – ontsmetting voor onthardingshars

De levensverzekering voor uw waterontharder.

Resin clean is een vloeibare reiniger die de harsen in uw waterverzachter desinfecteert. Bij toevoeging van nieuw regenereerzout in de waterverzachter, wordt er een deel resin clean bijgevoegd. Bij de eerstkomende regeneratie worden de harsen gespoeld en gedesinfecteerd.

 

Kenmerken

 • ontdoet het hars van ongewenste mineraal- en ijzerresten
 • houdt de kleppen vrij van afzetting
 • verzekert de volle levensduur van de harsen
 • zorgt voor 100% regeneratiecapaciteit van de harsen
 • verhindert de groei van ongewenste micro-organismen
 • is geschikt voor alle types waterontharders

Crystal clear – reiniger exclusief voor Crystal Right

Verlengt de levensduur van Crystal Right in jouw grondwaterfilter.

Crystal clear is een vloeibare reiniger die de filtermedia in jouw grondwaterfilter reinigt en alle achtergebleven verontreiniging op de filtermedia wegspoelt. Wanneer het onderhoudt van de grondwaterfilter uitgevoerd wordt, voegt de technieker soms Crystal clear toe aan in het zoutreservoir. Bij de eerstkomende regeneratie worden de harsen gespoeld en gereinigd met Crystal clear. Soms moet deze behandeling nog eens herhaald worden enkele dagen/weken later.

 

Kenmerken

 • speciaal ontwikkeld voor Crystal Right, gebruik van andere reinigers zal de CR beschadigen waardoor die niet langer kan functioneren.
 • beschermt Crystal Right tegen ongewenste mineraal- en ijzerresten
 • houdt de kleppen vrij van roestaanslag
 • verzekert de volle levensduur van de CR
 • zorgt voor 100% regeneratiecapaciteit van de CR
 • verhindert de groei van ongewenste micro-organismen

Regenereerzout voor je waterverzachter bestellen?

Vul onderstaand document in en we bellen je terug om een gepast levermoment af te spreken.

 • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
 • Bv. opmerkingen voor levering, voorkeurstijdstippen, zoutblokken of zoutpastilles, ...
Bel Nu
Route