fbpx

Nooit meer kalkaanslag dankzij waterontkalker

Waterontkalker in regio Kortrijk – Onze klant K.M. uit regio Kortrijk contacteerde ons enkele weken geleden met de vraag naar een doeltreffende oplossing voor de kalkaanslag in de nieuwe keuken van haar gerenoveerde hoeve. Na amper enkele maanden, zag haar dure keukenkraan er al jarenoud uit door de hardnekkige ophoping van kalk in en op de kraan. Kalkaanslag in de wasbak zorgde er al voor dat er zich ringvormige kalkaanslag aftekende op en rond de afvoer.

Daarnaast merkte onze klant ook in de douche en het bad ontsierende kalkvlekken op zowel kraanwerk, badrand als douchescherm.

Gezien de investering die onze klant gedaan had in de renovatie van haar sanitair, wilde onze klant een betrouwbaar systeem, dat krachtig genoeg is om alle kalk en andere schadelijke stoffen in het leidingwater weg te filteren zodat ze zich de komende jaren geen zorgen hoeft te maken dat haar water de dure investeringen aan de hoeve zou ruïneren.

Daarnaast wenste onze klant eveneens om haar leidingwater nog wat bij te filteren en de smaak ervan bij te sturen, zodat ze kraanwater kan gebruiken i.p.v. mineraalwater in glazen of plastieken flessen.

Waterontkalker + drinkwaterfilter voor lékker kraantjeswater

Voor onze klant dimensioneerden we een waterontkalker (ook wel “waterverzachter”) met hoge capaciteit die de hele hoeve de komende jaren zal voorzien van zuiver leidingwater. Gezien de gemiddelde waterhardheid in Kortrijk redelijk hoog is (ongeveer 35°F), plaatsten we een waterverzachter die net iets groter is dan een doorsnee toestel. Een dergelijk toestel heeft als voordeel dat hij meer water kan ontharden tussen twee regenereerbeurten in en dat de zoutbak van het toestel iets groter is, waardoor de klant minder snel het zout moet bijvullen.

Om zwevend vuil (zand, roestdeeltjes, kwelm) dat met het leidingwater meekomt, uit het water te filteren vooraleer het onze waterverzachter in gaat, installeerden we voor de verzachter een voorfilter. Deze voorfilter zal het toestel beschermen tegen deze grovere onzuiverheden in het stadswater, waardoor de harsen minder afzien en de besturing beter beschermd kan worden tegen deze vervuiling.

Tenslotte installeerden we een drinkwaterfilter in de keuken onder de wasbak. Deze filter is rechtstreeks aangesloten op de koudwatertoevoer van de bestaande keukenkraan. Het kraantjeswater dat eerst onthard werd door de waterverzachter, stroomt in de keuken dus eerst via de drinkwaterfilter vooraleer het uit de kraan komt. De filter zuivert niet enkel onaangename chloorgeuren weg, hij desinfecteert het water nogmaals en stuurt de smaak bij dankzij de unieke mix aan filtermedia binnenin de filter.

Ook op zoek naar een permanente oplossing tegen kalkaanslag, die je kraantjeswater bovendien ook lekker laat smaken?

Waterdoctor heeft waterontkalkers in verschillende groottes en met aangepaste capaciteiten in het gamma om élk gezin of bedrijf te voorzien van heerlijk zacht water. Een verzachter aangevuld met een drinkwaterfilter levert bovendien ook lékker kraantjeswater, vergelijkbaar met flessenwater, voor iedereen die graag zijn ecologische voetstap wil verkleinen. Een kleine ingreep met een enorme  impact heeft op de afvalberg.

Laat je gegevens achter via onderstaand formulier, en we nemen spoedig contact met je op om te bekijken hoe we je kunnen ondersteunen.

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

    Bel Nu
    Route