fbpx

Waterbehandeling voor rusthuis in Elverdinge – In woonzorgcentrum Home Vrijzicht in Elverdinge wordt er veel belang gehecht aan duurzame waterbehandeling voor het rusthuis en zijn bewoners. Hoe het rusthuis dat realiseert? Samen met Waterdoctor natuurlijk!

 

Waterbehandeling voor rusthuis: onontbeerlijk voor instelling én bewoners

Zacht water heeft talloze voordelen, in welke context het ook gebruikt wordt. Maar binnen de context van een woonzorgcentrum of rusthuis, is het belang van een doordachte en duurzame waterhuishouding zo mogelijk van nog groter belang.

Bij de dagelijkse verzorging komen de senioren en zorgbehoevenden dagelijks in contact met water. Het is dus van erg groot belang voor de kwetsbare huid van de bewoners dat het water waarmee ze verzorgd worden, van de best mogelijke kwaliteit is. Daarnaast zijn er dagelijks duizenden liters water nodig om de zorginstelling, een kleine gemeenschap op zich, draaiende te houden, denken we maar aan de talloze badkamers, de grootkeuken, de cafetaria’s, de wasserij, het kapsalon, de therapieruimtes, …

Een duurzame waterbehandeling is onontbeerlijk in rust- en verzorgingstehuizen, dat lijdt geen twijfel.

 

Voordelen van zacht water in een woonzorgcentrum 

 

Voor de bewoners: extra comfort voor kwetsbare huid

Zacht water verlicht klachten van droge huid, psoriasis en eczeem. Specifiek bij senioren, bij wie de huid met de jaren alleen maar dunner en kwetsbaarder wordt, is een zachte verzorging van de huid extra belangrijk. Zacht water bevat immers geen scherpe kalkkristallen die de huid openschuren. Bewoners die sowieso al een gevoelige huid hebben of vatbaar zijn voor huidaandoeningen, hoeven niet te vrezen dat het water hun huid extra zal uitdrogen of verzwakken.

  

Voor schoonmaakploeg: minder werklast en chemicaliën

 • Halvering poetstijden in de kamers, gemeenschappelijke badkamers en verzorgingsruimtes, het kapsalon, de wasserij ,…
 • Blinkende ramen zonder grote inspanningen voor nieuwe glaspartijen na de renovatie
 • Halvering van de nodige poetsmiddelen en reinigingsproducten

 

 Voor de grootkeuken: bescherming van dure apparatuur

 • betrouwbare bescherming van de professionele keukenapparatuur (boilers, warmwaterbaden, stoomkokers, combi-steamers, koffiemachines en espressoapparaten, vaatwassers en glazenspoelers, …)
 • schitterende glazen, glanzend bestek en vlekkeloos servies na elke wasbeurt die langer gebruikt kunnen worden vooraleer ze aan vervanging toe zijn
 • voor de algemene werking: dankzij de waterverzachter krijgt kalk geen kans om neer te slaan binnenin de leidingen, waardoor de waterdruk in het hele gebouw met verschillende verdiepingen netjes constant en hoog genoeg gehouden kan worden zodat iedereen er comfortabel van kan gebruikmaken.

Duurzame oplossingen voor jarenlang zorgeloos comfort

Waterbehandeling voor rusthuis

 • Waterverzachter in duplex-opstelling voor de keuken
 • Waterverzachter duobloc voor de rest van het gebouw (in afwachting van een groter toestel na de renovatie)
 • Voorfilters met automatische tegenspoelfunctie

 

Ook op zoek naar een duurzame waterbehandeling voor jouw zorginstelling?

Waterdoctor verzorgt de waterhuishouding in verschillende rusthuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra, rust- en verzorgingstehuizen, psychiatrische instellingen, … in Vlaanderen.

Wil je ook zacht en zuiver water voor jouw zorginstelling, of heeft je bestaande installatie nazicht en/of een update nodig? Contacteer Waterdoctor via het formulier hieronder en we bekijken samen hoe we jouw water kunnen perfectioneren, zowel voor de zorgbehoevenden als voor de uitbaters van de instelling.

 • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

  Bel Nu
  Route