fbpx

Belang van luchtvochtigheid in de textiel

Een perfecte luchtvochtigheid is voor een weverij of spinnerij van even groot belang voor de kwaliteit van de weefsels als de kwaliteit het garen zelf. Dankzij een aangepaste luchtvochtigheid breken de garens immers minder snel, en zo is er minder downtime omwille van garenherstelwerken, wat resulteert in een hogere productiviteit voor de weverij.

In weverij en spinnerij Jonckvansteen in Zonnebeke installeerden we een omgekeerde osmose-toestel die de airconditioner zal voeden en een perfecte en constante luchtvochtigheid in het bedrijf zal verzekeren.

 

Verhoogde productiviteit dankzij osmosewater

De vernevelaar zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de weverij stabiel gehouden wordt. Onder een ideale relatieve luchtvochtigheid, zijn de draden veel sterker en elastischer, waardoor de arbeiders minder tijd verliezen met het herstellen van draadbreuken en ze sneller en meer garens en weefsels kunnen produceren.

 

Daarnaast zorgt de vernevelaar ervoor dat het fijn stof dat rond dwarrelt in de weverij uit de lucht gewassen wordt en neerslaat, precies zoals in de natuur wanneer het regent. En dat maakt het werken in de productiezone merkbaar aangenamer en veiliger.

Tot slot verlaagt de airconditioner de temperatuur in de productiehal zodat katoen, wol, linnen, … onder ideale temperaturen verwerkt kunnen worden.

 

Osmosewater als voeding voor airconditioner

Voor de airconditioner in dit bedrijf, voorzagen wij een RO-toestel met duplex ontharder, zodat conditioner en vernevelaar met water in zijn puurste vorm gevoed worden. 

De waterverzachter wordt geïnstalleerd voor de RO-unit en zorgt ervoor dat de ‘grove’ calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water gefilterd worden. Een duplex-eenheid zorgt ervoor dat er volcontinu zacht water geproduceerd wordt zodat de airconditioner 24/7 pure waterdruppeltjes kan vernevelen.

De waterverzachter levert zacht water, dat voorkomt dat het membraan van de RO binnen de kortste keren dichtslibt met kalk. Na de verzachter wordt het water doorheen het RO-membraan geperst, waarna enkel nog de pure H2O-moleculen in het water achterblijven. Daarna is het water voldoende zuiver om via de airconditioner / vernevelaar in de productiehal verspreid te worden.

Een voorfilter, performante pomp en chemisch vat voor de opslag van voldoende osmosewater, vervolledigen deze installatie. 

Ook op zoek naar een RO-toestel voor de levering van puur osmosewater?

Ben je op zoek naar een RO-unit die puur osmosewater kan leveren voor jouw productieomgeving? Waterdoctor heeft aangepaste installaties voor alle sectoren: de textiel, de farmacie, de voedingsindustrie, de papierindustrie, de chemische industrie, de landbouw, tuinbouw en visserij, carwashes en wasstraten, …

Contacteer ons via onderstaand formulier en laat ons weten met welk RO-toestel we je kunnen helpen.

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

    Bel Nu
    Route