fbpx

Streepvrij osmosewater, voor een carwash of wasstraat kan het water dat gebruikt wordt om de voertuigen te wassen het verschil maken tussen een klant die terugkomt, en een klant die je nooit meer terugziet. 

 

Osmosewater in de carwash = auto’s die blinken in hun vel

Voor onze klant in Roeselare met wasstraat en carwash installeerden we een industriële RO-filter. Deze filter voorziet osmosewater voor de volautomatische roll-over carwash waarmee de voertuigen na het wassen afgespoeld worden. Deze spoelbeurt komt helemaal op het einde van de wasbeurt. Het resultaat een glanzend schone, vlekvrije en streeploze carrosserie.

Typisch voor osmosewater is dat alle stoffen behalve de H2O-moleculen uit het water weggefilterd zijn. Doordat er geen mineralen meer in het water zitten, laat het water geen vlekken of strepen na wanneer het opgedroogd is. De auto’s en camionettes hoeven zelfs niet afgedroogd te worden, drogen aan de lucht is voldoende.

 

Onze oplossing voor deze carwash

Voor deze carwash installeerden we:

 • Een duplex crystal right grondwaterfilter. Deze carwash maakt gebruik van zelf opgepompt grondwater om de voertuigen te wassen. Net zoals het geval is bij leidingwater, bevat grondwater een bepaald percentage kalk. Om te vermijden dat de membranen van het osmosetoestel binnen de kortste keren vervangen moeten worden, is de eerste stap voor de productie van vlekvrij osmosewater altijd: ontharden. De klant koos voor een duplex-systeem, die 24/7 zonder onderbreking zacht en zuiver grondwater levert.
 • Een osmosetoestel met een debiet van 1.550 liter water per uur, waarmee de roll-over carwash moeiteloos voorzien kan worden van voldoende osmosewater.
 • Een buffertank van 1.500 liter met vlotters waaruit de nodige (piek)debieten opgepompt kunnen worden. Ondertussen vult de RO-installatie het vat automatisch aan met RO-water. Op die manier kunnen we met een relatief kleine RO-installatie toch voldoende RO-water produceren en toch de kosten voor de klant beperken
 • Frequentiegestuurde pompen die ervoor zorgen dat het water onder voldoende druk door de sproeiboog gespoten wordt. Frequentiegestuurd betekent dat de pomp op volle toeren draait wanneer er veel water wordt afgenomen, en op lagere toeren wanneer de afname klein is. Op die manier hoeft de pomp niet continu op volle kracht te draaien, wordt de pomp gespaard en gaat ze langer mee.
 • Een drukvat, dat drukschommelingen in de druk opvangt zodat de leidingen minder belast worden telkens de pomp aanslaat, en er ook voor zorgt dat de pomp minder snel zal aan- en afslaan omdat de eerste liters water door het drukvat aangeleverd worden.

Ook op zoek naar een filter die jouw carwash van osmosewater voorziet?

Laat hieronder je gegevens na, en we contacteren je snel!

 • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

  Bel Nu
  Route