fbpx

Teveel ijzer en/of kalk in je grondwater? Dan filter je het toch gewoon weg?

Onze klant F.C. uit Ieper contacteerde ons omdat hij bezorgd was over de kwaliteit van zijn opgepompt grondwater. Hij zocht naar een oplossing die hem grondwater zonder teveel ijzer of kalk kon opleveren.

Onze klant gebruikt het grondwater in huis voor alles, behalve om van te drinken, en merkte de laatste tijd dat hij de bruine aanslag op hun nieuwe wasbak moeilijk wegkreeg en dat het water naar ijzer stonk.

Roestvlekken en kalkaanslag

Uit de grondwateranalyse bleek dat het water te hoge waardes aan nitraat en kalk bevatte en inderdaad ook wel ijzer. Bovendien waren er coliformen in het water aanwezig.

Doordat de kalk zich afzette in de kranen en in de wasbak, konden de ijzerdeeltjes en de coliformen in het water zich prima schuilhouden in het laagje kalkaanslag, met de gekende problemen tot gevolg.

Dankzij onze Optimix grondwaterfilter met vijfvoudige werking, kan het gezin van F.C. weer zorgeloos genieten van hun verbouwde en vernieuwde woning zonder bruine vlekken of strepen op het sanitair en mét zuiver en veilig grondwater.

Deze grondwaterfilter met een capaciteit van 50 liter filtermedia is prima geschikt om de watervraag van dit gezin op te vangen. Vaarwel ijzer, kalk en vieze geur!

Problemen met dit grondwater regio Ieper

Bron: wateranalyse door LMI (Kortrijk)

mg/l ijzer

°F totale hardheid

mg/l nitraat

Ook op zoek naar grondwater zonder ijzer of kalk?

Wil jij ook zuiver en gezond grondwater, van dezelfde kwaliteit en even veilig als leidingwater?

Contacteer ons snel via het formulier hieronder en we helpen je heel graag verder.

Onze grondwaterfilters verwijderen zware metalen (ijzer, mangaan, …), kalk, ammonium, nitrieten en nitraten, verkleuring en onaangename geur uit het water in een handomdraai. En ook grondwater met bacteriën en ziektekiemen kan zodanig gefilterd worden dat het perfect is om ervan te drinken en te koken.

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
    Bel Nu
    Route