fbpx

Drinkwater filter en desinfectiemodule voor grondwater

Veilig drinkwater uit zelf opgepompt grondwater – Onze klant L.C. uit Proven (Poperinge) contacteerde ons een tijdje geleden met de resultaten van zijn grondwateranalyse. Die analyse gaf aan dat zijn putwater niet bruikbaar was als drinkwater en aangezien zijn woning niet aangesloten is op het drinkwaternet, had hij graag een beroep gedaan op de expertise van Waterdoctor om de kwaliteit van zijn water te verbeteren.

Uit de analyse, die door het laboratorium van de Vlaamse Milieumaatschappij was uitgevoerd, bleek dat het grondwater van onze klant te veel ijzer en mangaan bevatte en dat er zich ook erg veel ziektekiemen ontwikkelden in het water.

Deze verontreiniging, gecombineerd met een concentratie aan coliformen en e. coli in het water, maakten dat het water niet bruikbaar was als drinkwater voor menselijke consumptie, tenminste, toch niet in ongezuiverde vorm.

 

Grondige zuivering met desinfectie

De oplossing die we onze klant voorstelden voor de behandeling van zijn grondwater, met als doel om het even zuiver te krijgen als drinkwater van het leidingnet, was een drietrapsraket: een grondige zuivering van het grondwater met doorgedreven desinfectie en een extra drinkwaterfilter.

 

Onevenaarbare filter voor grondwater

Onze Optimix – ons paradepaardje en onevenaarbare grondwaterfilter – zorgt ervoor dat alle zware metalen, mineralen, en andere vervuiling uit het water worden weggefilterd.

De Optimix ziet eruit als een waterverzachter en werkt ook volgens hetzelfde principe als een waterverzachter: onbehandeld water stroomt doorheen het zorgvuldig samengesteld filtergranulaat en verlaat de filter als water dat perfect bruikbaar is voor huishoudelijke toepassingen (toilet, bad of douche, wasmachine, vaatwas, afwassen, koken, …). Wanneer het granulaat volledig verzadigd is met vervuilende stoffen, reinigt de filter zichzelf met een zoutoplossing. En daarna herbegint het filterproces van voor af aan op volle capaciteit.

 

Gedoseerde ontsmetting

Een chloordoseerpomp zorgt voor ontsmetting van de waterleidingen in huis én een desinfectie van het water. Ziektekiemen, bacteriën en virussen in het water worden gedood. En ook de waterleidingen, die nog sporen van diezelfde ziekmakers bevatten, worden continu ontsmet.

Een chloordoseerpomp doet in feite hetzelfde als de watermaatschappij doet met het leidingwater: kleine dosissen chloor toevoegen aan het water om te garanderen dat de waterleidingen zuiver blijven én dat er zich geen ziektekiemen kunnen ontwikkelen in het water. Een chloordoseerpomp injecteert op gezette tijdstippen een kleine hoeveelheid chloor in de leidingen waardoor je je nooit nog zorgen hoeft te maken dat jij of je gezin ziek zou worden door het drinken van grondwater.

 

Lekker smakend drinkwater

Een drinkwaterfilter verwijdert de chloorgeur, geeft een lekkere smaak aan het water. De zilverionen in de filter zorgen bovendien voor een extra antibacteriële werking, een dubbele beveiliging én 100% gemoedsrust voor wie van zijn zelf opgepompt grondwater wil drinken.

Deze drinkwaterfilter komt onder de wasbak in de keuken, en wordt rechtstreeks aangesloten op de koudwatertoevoer, zonder enig drukverlies. Het filterpatroon kan tot 47.000 liter water filteren tot lekker drinkwater. Reken maar even uit hoeveel glazen of plastieken flessen daarmee uitgespaard kunnen worden!

 

 

Wil jij ook van je grondwater veilig, gezond én lekker drinkwater maken?

Heb je geen toegang tot het leidingwaternet die kraantjeswater tot bij jouw woning brengt? Of heb je grondwater dat je voor meer toepassingen wil gebruiken dan enkel de tuin besproeien of het toilet doorspoelen?

Grondwater zodanig filteren tot het volledig veilig is om er als mens van te drinken, en dus dat het aan alle normen beantwoord voor drinkwater, net zoals stadswater, dat is wat Waterdoctor dag in dag uit doet.

Beschik je over een analyse? Stuur de analyse door via onderstaand formulier en we nemen snel contact met je op. Heb je nog geen analyse? We helpen je verder en stellen je een persoonlijk behandelplan voor. 

 

  • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
  • Drop files here or
    Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

    Bel Nu
    Route