fbpx

Zacht water door waterbehandeling

Hoe zorg ik voor gepaste behandeling van hard water? En vooral, hoe zorg ik ervoor dat die behandeling ervoor zorgt dat kalkaanslag nooit meer terugkomt? Met deze vragen contacteerde onze klant D. uit De Pinte ons een tijdje geleden. Onze klant heeft een gezin van vier, twee volwassenen en twee kinderen en merkte al een tijdje dat het steeds terugkerend poetswerk erg demotiverend werkt, en vooral dat er veel geld en tijd verloren gaat aan de bestrijding van de symptomen van hard water die anders én beter besteed kan worden.

 

Herkenbare klachten door hard water

De klachten die opgesomd werden, waren heel herkenbaar en typische klanten veroorzaakt door hard water:

 • kalkaanslag op kranen, wasbak en douchescherm die moeilijk weg te poetsen was en steeds maar terugkeerde,
 • schade aan een dure en op maat gemaakte wastafel door een bijtend antikalkproduct,
 • een verkalkte boiler die al enkele keren moest uitgekuist worden,
 • ruwe handdoeken, kleren
 • jeukende en droge huid na het nemen van een bad of douche
 • een verminderde waterdruk in de regendouche

Onze klant wilde ook de kosten van de waterrekening naar beneden halen en een duurzame oplossing voor de warmwaterboiler. Een geschikte waterbehandeling was dus dringend aan de orde voor dit gezin uit de regio groot-Gent.

 

Waterfiltering voor huishouden geen overbodige luxe

Een wateranalyse wees uit dat het leidingwater in De Pinte inderdaad erg hard is. 34° Franse graden om precies te zijn, wat betekent dat gemiddeld zo’n 34 kg kalk per jaar doorheen de leidingen stroomt. En die kalk zet zich overal op vast, in de leidingen, op gladde oppervlakten in badkamer, toilet en keuken, op je huid en haar, op je kledij, …

 

24/7 zacht water in huis, zonder onderbreking en zonder elektriciteit

De opgesomde klachten en ongemakken op een duurzame manier aan te pakken, stelden we onze klanten een duplex waterverzachter voor, ideaal voor een gezin van vier. Typisch aan een duplex-opstelling is dat die twee harsflessen bevat die het water afzonderlijk ontdoen van alle kalk. Goed voor dag in, dag uit, 24/7 zonder enige onderbreking levering van zacht water dus.

Bovendien heeft dit type toestel geen elektriciteit nodig. Het wordt aangestuurd op basis van de inkomende waterdruk en regenereert (= reinigt zichzelf) wanneer het een bepaald volume water onthard heeft.

Een voorfilter, die alle zwevende deeltjes (zand, stof en vuil, metalen, …) uit het leidingwater zal filteren vooraleer het water de verzachter ingaat, vervolledigt de installatie. Deze voorfilter beschermt de verzachter tegen deze onopgeloste stoffen die circuleren in het stadswater waardoor de levensduur van de onhardingsharsen gevoelig verhoogt.

Ook nood aan een afdoende behandeling voor hard water in jouw huishouden?

Waterdoctor heeft performante filters in het gamma die je tientallen jaren het zorgeloze comfort van heerlijk zacht water bieden.

Bezorg ons je gegevens via het formulier hieronder en we bekijken samen hoe we kalk en kalkaanslag voorgoed uit je leven kunnen bannen.

 • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.

  Bel Nu
  Route