fbpx

Drinkwater slaat op in prijs

Drinkwater wordt duurder. Zoals elk jaar veranderen weer een aantal zaken bij de start van het nieuwe jaar. In 2019 wordt het kraantjeswater in heel wat gemeenten iets duurder. En toch is de prijs van kraantjeswater nog steeds honderden keren lager dan de prijs van flessenwater, en dat terwijl zowel bottelaars van flessenwater als de watermaatschappijen het water in de meeste gevallen uit dezelfde bron halen.

Ter vergelijking hebben we even op een rijtje gezet hoeveel liter kraantjeswater je kan drinken voor dezelfde prijs als de bekendste merken van flessenwater.

 

drinkwater

Voor de prijs van 1 liter flessenwater van het merk Hepar heb je 464 liter kraantjeswater? Allo kroket! 

 

 

Wat zijn jouw redenen om geen kraantjeswater te drinken?

De smaak of de geur van het stadswater zijn de vaakst voorkomende elementen die onze klanten als storend aanduiden en daar heeft Waterdoctor een gepast antwoord op.

Een waterontharder uitgerust met een speciale drinkwatermodule filtert niet alleen alle sporen van kalk uit je kraantjeswater, ook de chloorgeur en de platte smaak van het kraantjeswater worden er volledig uitgefilterd waardoor het voor zowel groot als klein een plezier wordt om van het kraantje te drinken. Precies zoals op restaurant, waar je (al dan niet gratis) water krijgt in een mooie fles met het logo van de zaak erop!

Heb je liever wat bubbels in je water? Geen probleem, met een drinkwatersysteem maak je zelf je eigen spuitwater in een handomdraai.

 

Kraantjes water drinken? Tal van voordelen!

Behalve de prijs van het water, heeft kraantjeswater nog heel wat andere troeven. We zetten er enkele verrassende op een rijtje:

 • Je bespaart zo’n €500/jaar wanneer je kraantjeswater drinkt i.p.v. flessenwater (in dit verschil zitten niet alleen de aankoopprijs van het flessenwater, maar ook de vervoerskost van en naar de supermarkt verwerkt)
 • Je levert een grote bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg. Kraantjeswater hoeft namelijk niet verpakt in (plastieken) flessen, of getransporteerd te worden door vrachtwagens, beide zorgen voor tonnen CO2-uitstoot.
 • Je krijgt geen microplastics binnen, zoals wanneer je water drinkt uit plastieken flesjes.
 • Kraantjeswater is superveilig voor het hele gezin. Het wordt dagelijks gecontroleerd op meer dan 60 parameters; terwijl flessenwater ‘slechts’ op 40 – 60 punten gecontroleerd wordt.

 

WIl jij ook drinkwater uit kraantjeswater?

Doe de eerste stap en win informatie in. Vul onderstaand formulier in.

 • BELANGRIJK: Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, beperken we ons werkgebied tot België. Dank voor uw begrip.
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpg, png, pdf, doc, Max. file size: 256 MB, Max. files: 3.
  Bel Nu
  Route