Huishoudelijk

druppelHet laat zich raden in tijden van “duur leidingwater”; Steeds vaker krijgen wij opdrachten binnen van mensen en bedrijven die inzien dat er met “Gratis” hemelwater véél meer kan gedaan worden dan alleen maar de “auto wassen” of de “tuin besproeien”. Ik stel vast dat er een mentaliteitswijziging aan de hand is bij tal van onze klanten.

verbruikHoeveel water verbruiken wij eigenlijk?
Gemiddeld waterverbruik per persoon in België is +- 120 liter/dag (douche, vaat, poetsen, …..). Al dan niet afhankelijk van een aantal factoren en gewoontes kan dit gemiddelde evenwel vrij sterk variëren. Maar veel van dat water dat we dagelijks verbruiken hoeft “niet echt drinkbaar" te zijn, vandaar, het gebruik van regenwater kan een heel interessant en vooral voordelig alternatief zijn.

Hoeveel hemelwater valt er per jaar in België?
Het volume aan op te vangen hemelwater is uiteraard grotendeels in functie van het aantal vierkante meter dakoppervlak waarover men beschikt; maar hangt tevens ook af van “moeder natuur”. De algemene regel voor België is dat er per jaar een gemiddelde neerslag is van +/- 800 liter/m² dakoppervlak. Om het volume aan opslagcapaciteit te bepalen, houd men tevens best rekening met een overbrugging van 25 dagen – de jaarlijkse periode van “droogte”.

Meest voorkomende problemen:
Belangrijk om weten is, dat de regenwaterput vooral een verzamelput is van héél wat “bacteriën” – denk daarbij alleen nog maar aan die bacteriën afkomstig van vogelpoep die onvermijdelijk op ieders dak komt.
Voorts kunnen we nog een probleem ervaren met een “onaangename geur” van dat water, met als slot ook nog eens de soms “gele kleur” die ons stoort bij gebruik van bv de wasmachine.

Zuiveren van hemelwater? Ook in deze hebben we reeds jarenlang ervaring!
Op een eenvoudige, doeltreffende manier aangepakt = zorgeloos gebruik van uw hemelwater.

Een basis regenwaterinstallatie bestaat uit volgende componenten:

VoorfilterDeze zuivert het hemelwater van zand en zwevende deeltjes
Aktief koolfilterDeze zuivert het hemelwater van de soms bruin/groene kleur en/of geur
UVC-UnitDeze zorgt voor desinfectie van het hemelwater. Dergelijk apparaat doodt 99,99 % van alle bacteriën en virussen in het water
Ultra FiltratieDeze zorgt ervoor dat alle andere onzuiverheden, zoals nitraat, pesticiden, ..... uit het water verwijderd worden

 

Toepassingen gezuiverd hemelwater:
regenwaterDe kwaliteit van goed gefilterd hemelwater voldoet perfect voor:

  • toiletspoeling
  • poetsen van woning en wagen
  • besproeiing tuin
  • wasmachine
  • douche/bad
  • …..

Ook van belang is uiteraard de regenwaterput:
regenput
Vaak stellen wij een verkeerde opbouw van de installatie voor de pomp, vast: “Vers” regenwater, die zuurstof bevat, komt binnen boven in de regenwaterreservoir, om nadien, meestal via een PE-leiding (Socarex) te worden opgezogen, onderaan in de put – daar waar het meeste vuil zich bevindt!?

zuigslang

Het kan ook anders én beter:
Via een “drijvende aanzuigleiding” wordt steeds vanaf de bovenkant van het wateroppervlak het meest propere regenwater opgezogen – een kleine ingreep/aanpassing, die onmiddellijk resultaat levert!!

Niet onbelangrijk is ook:
Dat men voor dergelijke soort waterbehandeling best beroep doet op mensen met “enige expertise” in deze, is zeker aan te raden!

Het “Gratis hemelwater” is sowieso een “bacterie houdend water” – waar, qua gezondheidsoverwegingen, best met verstand moet mee omgesprongen worden!

« 1 van 2 »

Neem nu contact met ons op:

   +32 (0) 475 519 993
   info@waterdoctor.be
   Klik hier voor ons aanvraagformulier