Ultra Violet

De UV-filter is een toestel dat het water of andere vloeistof, desinfecteert.

UV-Cspectrum

Afhankelijk van de doorstroomsnelheid van de vloeistof in de behandelingscel, zorgen de ultraviolet stralen voor een volledige vernietiging of een ingrijpende daling van het aantal bacterieën, virussen, algen en andere micro-organismen die gevaarlijk kunnen zijn voor mens, dier of plant. Hierbij wordt geen enkel chemisch product gebruikt. De fysisch-chemische eigenschappen van het water veranderen dus niet! UV-sterilisatie neemt meer en meer de plaats in van chemische desinfectie, dankzij de doeltreffendheid en de betrouwbaarheid van het systeem en de afwezigheid van ieder gevaar voor de gebruiker.

Het is een desinfectie methode die heel vaak toegepast wordt vooral bij het gebruik van grond- en/of hemelwater.

Een UV-filter, vaak ook wel UV-lamp genoemd, is vooral milieuvriendelijker is dan klassieke chlorering en andere chemische behandelingstechnieken tegen micro-biologische vervuilingen.

MAAR – het is ook zo, wanneer er zich reeds “Bio-film” bevindt in de sanitaire installatie, dan wordt het gebruikte water wel effectief gedesinfecteerd, maar de eventueel aanwezige bacteriehaard(en) worden hiermee niet vernietigd! – ZIE Dosering

Voordelen:

  • UV tast de smaak, geur, kleur en pH van het water niet aan
  • UV behoeft geen toevoeging van chemicaliën
  • UV voegt geen giftige bijproducten aan het water toe
  • UV systemen zijn compact en eenvoudig te installeren
  • UV systemen hebben weinig onderhoud nodig
  • Energiekosten zijn vaak lager dan die van een gloeilamp

Neem nu contact met ons op:

   +32 (0) 475 519 993
   info@waterdoctor.be
   Klik hier voor ons aanvraagformulier